Robustni industrijski konektorji

Robustni industrijski konektorji

Slika

Večpolni robustni konektorji se uporabljajo v grobih industrijskih okoljih, kjer so potrebne razstavljive
povezave za prenos moči in signalov. Najdemo jih v električni opremi strojev, kontrolnih enotah, stikalnih
omarah,   krmilnih enotah. Uporabni so za enosmerne in izmenične napetosti do 800V in tokove od 10 do 80A.

Omogočajo veliko različnih kombinacij kontaktnih vložkov in ohišij, ter tudi kombiniranje z enakimi konektorji drugih proizvajalcev.

Obstajata dve vrsti zapiranja konektorja, odvisno od prostora, ki je na razpolago. Če so konektorji nameščeni tesno drug ob drugem je bolje izbrati zapiranje z dvema vzvodoma, ki sta nameščena zgoraj in spodaj. Zapirala so lahko nameščena na vgradnem (nadgradnem) ali na kabelskem delu konektorja, kar pride v poštev predvsem pri različnih podaljških, kjer sta oba dela konektorja kabelska. Pri kabelskih konektorjih se lahko izbira še med ohišjem s stranskim ali ravnim izvodom kabla. Vse vrste ohišij je tudi možno  zapreti  s  pokrovom,  ki  ščiti  notranjost  konektorja  pred  poškodbami  (IP65).  Pri  vgradnih (nadgradnih) ohišjih je pokrov lahko sestavni del konektorja.

Več informacij...

Kontaktni vložki

Slika

Vložki so narejeni iz UL-homologirane samogasne termoplastike ojačane s steklenimi vlakni. Delovna temperatura znaša od -40°C do +125°C. Za temperature do +180°C so dobavljivi posebni vložki. Vložki za napetosti  400V in  500V imajo jeziček, ki preprečuje vgradnjo v ohišja, ki niso predvidena za te napetosti. Profil ima asimetrična vodila, kar preprečuje napake pri priključevanju.

Življenjska doba vložkov je minimalno 500 vklopov in izklopov.

Več informacij...

Ohišja

Slika

Standardno ohišje - siva barva, RAL 7037
Ta izvedba se uporablja za električno in elektronsko opremo na strojih, kontrolnih enotah, stikalnih omarah v industriji in povsod kjer je potrebna dobra in razstavljiva povezava moči in signalov.

Za večje natezne obremenitve HPR ohišje - epoksidirano v črni barvi, RAL 9005
Posebna izvedba s povečanim tesnenjem (IP68 v sklenjenem stanju) za zahtevnejša industrijska okolja kjer so prisotna elektromagnetna polja.

Za agresivno okolje M ohišje - epoksidirano v črni barvi, RAL 9005
Posebna izvedba za industrijska okolja, kjer so konektorji izpostavljeni agresivnim zunanjim vplivom (slana atmosfera).

Za zaščito pred el. magnetnimi polji EMC ohišje - bronasta barva
Posebna  izvedba  za  industrijska  okolja,  kjer  so  prisotna  močna  elektromagnetna  polja  in  je  potrebno zmanjšanje motenj in  povečanje imunosti  priključenih  naprav. 

Več informacij...

Kontakti in priključevanje

Slika

Kontakti so narejeni iz posrebrenega ali pozlačenega legiranega bakra. V posebnih izvedbah so lahko tudi iz železa ali konstantana, če se uporabljajo za povezavo termoelementov. Razlikujejo se po toku, ki ga prenašajo, preseku priključne žice (crimp izvedba) in načinu priključevanja.
Kontakti za manjše tokove v crimp (stiskani) izvedbi so pozlačeni ali posrebreni, za večje tokove so kontakti samo v posrebreni izvedbi. Za tokove manjše od 5mA in napetosti manjše od 5V se zelo priporočajo pozlačeni kontakti.

Več informacij...

Naše poslanstvo je nuditi našim strankam prvovrstno kvaliteto, konkurenčne cene in odličen servis.
Cilj je ohraniti trden in dolgoročen odnos s strankami, tako da osredotočamo naše delo na njihovo popolno zadovoljstvo.

Pošljite povpraševanje